Verdensdag for bier

Den 20. mai er det Verdensdag for Bier. FN vil gjøre befolkningen oppmerksom på biens betydning og den situasjon i samspill med menneskene.

Verdensdag for bier ved FN

Som birøkter kan man gjerne gjøre sitt for å feire dagen. Man kan gjerne lage en åpen dag i bigården sin, tilby besøkende å se i kuben sammen med birøkteren. Andre aktiviteter kan være omvisning på slyngerom, honningsmaking, vise utstyr man bruker i birøkten og fortelle generelt om hvordan det er å være birøkter og hvilken jobb biene gjør. Man kan fortelle om pollinering og hva det betyr for høst av frukt og bær. Man kan by på litt kaffemat om en ønsker det, steke vafler eller ha en kake med litt kaffe og saft. Hver og en kan lage et opplegg som er tilpasset det en ønsker å tilby. Man trenger ikke være veldig erfaring birøkter for å være vert i bigård, man vet uansett mye mer enn de som aldri har sett oppi en bikube. Så om du bare har hatt bier en sesong, meld deg gjerne for å være med å feire biens dag.

Julie Skare med barn på besøk i bigården.

Om man gjerne vil bidra men ikke har en bigård som er så lett å besøke, kan en gjerne melde seg som resursperson for å hjelpe til hos en annen birøkter som tar imot besøk. Om en er flere kan en letter tilby et bedre tilbud til de besøkende.

Birøkterlaget har noen bidrakter i ulike barnestørrelser og disse kan man låne om en ønsker å være vert på aktivitetsdagen. Vi skal i tillegg søke Bergen kommune om tilskudd til arrangementet. Noen kanskje har til utlån, meld da gjerne dette inn til oss.

Det var Tomas Borovjak og Leila Frid som sto for arrangering av dagen.