Kurs i dronningproduksjon 2023

Laget tilbyr kurs for medlemmer i dronningproduksjon der Dan Sundhordvik er kursholder 2023. Nytt kurs vil bli planlagt for 2024.

Innhold på kurset:

Samling 1 onsdag 21. juni kl 18-20

Teori rundt dronningavl, samt hvordan sette sammen cellebygger (både 1-2-3 starter og en kraftige variant) og cellekoker. 

Samling 2 Lørdag 1. juli klokken 12-14

En praktisk økt hvor vi lager avlegger og skaksverm og innfører dronning. 

Vi larver om, og deltakerne kan få med larver av godt avlsmateriale (Buckfast).

Hvis man ønsker å larve om, må man ta med en cellelist med cellekopper. Dette fås kjøpt hos Tveiten eller på nettbutikker.

Antall deltagere: 12

Kurspåmelding er bindende og eventuell kursavgift vil ikke bli refundert. Kurset er forbehold medlemmer av Norges Birøkterlag der kursavgiften er 500:-

Kurset passer for alle som har hatt bier en sesong eller mer. Du trenger ikke noen forkunnskaper, og innholdet er for de som har ingen eller liten erfaring med produksjon av dronninger og avleggere. Deltagere på kurset må kunne forevise kursbevis for nybegynnerkurs i birøkt med praksis og være sertifiserte birøktere.

Kurset er tilpasset slik at deltagerne skal kunne gå hjem å utføre det samme i sin egen bigård påfølgende dager. Kursdagene kan bli flyttet dersom værmeldingen er dårlig.

For spørsmål om kurset kontakt Leila Frid på e-post leila.frid@outlook.com