Pollinering

Bergen og omegn birøkterlag samarbeider med bønder i hele gamle Hordaland om pollinering av jordbær, bringebær, moreller, plommer, pærer og epler.

For 2020 inngikk Bergenske og Sotra birøkterlag og Hardanger Fjordfrukt en pollineringsavtale der hver birøkter ble betalt for tjeneste med å sette ut kuber i blomstringstiden. Bergenske og Sotra birøkterlag tok 150.- for koordinering av tjenesten per kube. I år, 2021, vil vi lyse ut stilling som pollineringsansvarlig til en av våre dyktige medlemmer av Bergenske og Sotra Birøkterlag. Vi ønsker å ha dette på plass innen 1. mars.

Om du vil vite mer og tenker at dette passer for deg, ta kontakt med styreleder Vegard Helland på telefon 40307000 eller mail vegardbi1@no

Det har av forskingsprosjekt vist seg, at pollinering ved hjelp av bier gir ei avling, som er 30 – 70% høyere volum. Det har og vist seg at bie-pollinering gir en jevnere kvalitet og modning av frukt og bær. Fruktbønder er avhengig av pollinering av bier og birøktere oppfordres til å stille med sine kuber.